Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Ивет Лалова отброява дните и часовете до петата си

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Ивет Лалова отброява дните и часовете до петата си
Коментари Харесай

Ивет Лалова: В Токио искам да бягам и на мен да пише България

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Ивет Лалова отброява дните и часовете до петата си олимпиада в Токио - достижение, с което могат да се похвалят единици в спринта - състезател, с който се гордеем всички българи, сподели водещата на утринния блок по БТВ и включи онлайн спринтьорката:

 

" Развълнувана съм, преди самото пътешестване би трябвало да се приготвят доста неща - проби за Ковид, багажи, а би трябвало да не преставам подготвителния развой, лудница е, да си го кажем с една дума. Но е хубаво, вълнението е огромно към този момент. 

Винаги съм била доста твърда към себе си. За мен това е една дълга кариера, в която съм имала щастието да имам поддръжката на едно доста високо равнище, каквото са олимпийските игри. 

Всяко нещо си има цена. Тя е висока, само че през годините научих, че колкото повече обичаш работата си, колкото повече наслаждение извличаш и любов получаваш посредством нея, каквато аз получавам посредством публиката, толкоз по-лесно стават нещата и толкоз повече не тежи тази цена, колкото е висока на моменти. 

Спринът на 200 метра е доста прелестен, летиш, с висока скорост. Една голяма част от спринта е един полет.

След жестоката контузия в Атина преди 16 години открих себе си, на 21 години трябваше да схвана своите и слаби и мощни страни и дадох всичко от себе си. 

Бързото в началото завръщане на пистата не беше толкоз комплицирано, тъй като се държах като професионален спортист. Истинското завръщане към международните надпревари лиши доста години и мощна душeвност. 

Това, което оставя аз, може да бъде мотивация за доста хора, тъй като има хора със счупена бедрена кост, които не не престават по-късно, даже не могат да проходят обикновено, дано моят образец да ги стимулира. 

За мен последният сезон е с по-малко надпревари, пътуванията са сложни, само че спокойствието го намирам сред София и Риети. На моменти доста мъчно беше по време на пандемията, нашите тренировки не трябваше да стопират. Този път към Токио е подготвян повече от 2 години, без сигурност, тичане на висока скорост, беше мъчно. Има голяма доза задоволеност, щастливи сме, че пристигна моментът.

Мисля, че не съм се срещала с ковид. Да, аз съм имунизирана, с цел да бъда спокойна и все пак не съм спокойна, само че всеки да направи своя избор за себе си. 

Всеки ден ще бъдем тествани. Във всеки един миг рискуваш всичко да свърши в един миг, уповавам се да се приспособяваме към това.  

За мен триумфът е да тичам с цялото си сърце и на мен да написа " България ". Изправям се против следващите съпернички. Смениха се няколко генерации спринтьорки. Тези девойки в този момент са на по 20 години. Много от тях гледат с голямо почитание към мен. Между поколенията има състезание, само че има и почитание. 

Съпругът ми гори дружно с мен и това не е малко. Това е щастието да работим дружно. Благодаря му безпределно. Осиновихме куче, което прекатурна живота ни. Неговият предходник остави голяма празнота в сърцето ни. Има хора, за които животните са единствено животни, само че моят лабрадор си беше като детенце. След неговата загуба не имах вяра, че различен ще запълни тази празнота и в този момент сме неразделни. Новият се споделя Токио. Всеки път, когато тичам, съм най-близо до фантазиите си. Не желая да споделям, че това ще бъде последното ми съревнование, тъй като не си представям тичане през празни трибуни. "

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР